dinsdag 12 november 2019

De bedelaar en Boeddha

Tijdens een gesprek, maakte ik voor het eerst kennis met het verhaal van ‘de bedelaar en Boeddha’. Het verhaal van ‘de bedelaar en Boeddha’ is een prachtig gelaagd verslag van de tocht van de bedelaar, op zoek naar Boeddha, met meerdere boodschappen die helpen met je zoektocht naar een gelukkiger leven.


- het belang van onbaatzuchtigheid (de bedelaar).
- wachten tot de ideale omstandigheden zich voordoen (de dochter van de gastvrije man).
- de wil om tot bloei komen (de schildpad).
- durf dat los te laten en je zult zweven en loskomen (de magiër).


De bedelaar:
Het belang van onbaatzuchtigheid
Het verhaal van de bedelaar vertelt het belang van onbaatzuchtigheid. Hoe je een gelukkiger mens wordt door er te zijn voor anderen, door anderen te helpen.

De dochter van de gastvrije man:
Wachten tot de ideale omstandigheden zich voordoen

De dochter van de gastvrije man is op zoek naar haar stem, die als vanzelf komt wanneer ze haar zielsverwant in de ogen kijkt. De les die je hieruit kunt leren is even eenvoudig als mooi: we kunnen een leven lang op zoek zijn terwijl we alleen maar hoeven te wachten. Wachten tot de ideale omstandigheden zich voordoen.

De schildpad:
De wil om tot bloei komen.

De schildpad wil al jaren een draak worden: hij wil tot bloei komen. Hij wil zijn volle kracht benutten, maar weet niet hoe.
De Buddha biedt hem (en jou) daarop het enige antwoord: als je wilt zijn wie je bent, als je je potentieel volledig wilt ontsluiten, dan hoef je alleen maar uit je schulp te kruipen.

De magiër:
Durf dat los te laten en je zult zweven en loskomen.

De magiër, die graag wil opstijgen naar de hemel. Veel lichtwerkers bezitten een bepaalde magie, maar zijn te gehecht aan hun methoden, aan hun kracht. Durf dat los te laten en je zult zweven en loskomen.