maandag 6 april 2020

Coronavirus

Het coronavirus heeft onze wereld in zijn greep. Terwijl wij in Nederland elkaar met anderhalve meter afstand passeren, zijn andere landen volledig in lockdown. 

In de Chinese regio Wuhan startte in december 2019 de uitbraak van dit nieuw coronavirus (SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2). Het virus veroorzaakt de ziekte COVID-19. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. 

Dat het coronavirus de economie keihard raakt, is duidelijk. Het verschil tussen een normaal draaiende economie, zoals nog maar een paar weken geleden, en één waarin een virus huishoudt, is enorm. Tevens zijn Nederlandse scholen, hogescholen en universiteiten gesloten en de centrale examens voor het VO gaan dit schooljaar niet door. De eindtoetsen voor groep 8 van het basisonderwijs zijn ook geschrapt.

Genoeg reden om eens nader naar het verschijnsel coronavirus te kijken. In de volgende video's wordt uitleg gegeven over het coronavirus. Beide video's zijn uitgebracht door de Universiteit van Nederland.

Hoe is het coronavirus ontstaan?



Het coronavirus: waarom overlijden daar meer mannen dan vrouwen aan?